Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Сумська дизайнерка стала представником ООН

231

Однією з представниць делегації українських жінок в Організації Об’єднаних Націй 2022 стала Світлана Волик – жителька міста Суми, засновниця бренду одягу та дизайнерка. Про це жінка повідомила на особистій сторінці в “Фейсбук”.

Разом з іншими жінками-членкинями громадських організацій Світлана візьме участь у 66-ій Сесії Комісії ООН зі становища жінок. Пріоритетною темою останньої стане досягнення гендерної рівності та розширення прав і можливостей усіх жінок і дівчат у контексті зміни клімату, політики та програм зменшення ризику катастрофи та навколишнього середовища.

10 березня відбудеться пресконференція делегації в пресцентрі інформаційної агенції “Укрінформ”. Захід почнеться о 12:00. Сама Сесія Комісії відбуватиметься з 14 по 25 березня і проходитиме у змішаному форматі задля запобігання розповсюдження коронавірусної інфекції.

Світлана Волик – дизайнер, засновниця і власниці бренду одягу “Своє”.

Тендітна усміхнена молода жінка, дружина, мама. А ще бізнеследі, яка заради своєї мрії закрила один бізнес і створила інший, зовсім іншої направленості.
Бренду “Своє” незабаром виповниться 2 роки. Це дуже мало і за людськими мірками, і за бізнесовими. А його власницю і дизайнерку вже добре знають по всій Україні.

Навесні минулого року пані Світлана повернулася зі столиці, де за свою творчість отримала нагороди у рейтингу журналу Ukrainian people «Історія жіночого успіху».
“У цю номінацію потрапили українські жінки з різних сфер діяльності, які у складний період локдауну змогли щось створити, не припиняли своєї роботи і творчості”, – говорить Світлана.

Звісно, карантин вніс корективи у роботу бренду “Своє”. Але його засновниця каже, що не звикла опускати руки, тому знаходила можливість втілювати свої творчі задуми у життя і продовжувала працювати. І її наполегливість по заслугах оцінили представники впливового видання.

Для тих, хто ще не в курсі, розкажемо, що це не перша нагорода подібного рівня у Світлани Волик. Наприкінці минулого року Світлана увійшла до рейтингу журналу Ukrainian people «Сто успішних людей України».

Премія “100 успішних українців” об‘єднує Народних героїв України, волонтерів, благодійників, бізнесменів, лікарів, громадських та культурних діячів, акторів, дизайнерів, юристів та талановитих дітей.

Нагороди – це завжди гарно і почесно, але коли ти – єдина зі всієї Сумської області, яку двічі відзначили на всеукраїнському рівні, – це дає не лише привід для радощів, а й змушує зібрати і працювати на “Своїм” ще наполегливіше, ще натхненніше…

Не маючи професійної художньої і дизайнерської освіти, пані Світлана створює сучасний одяг для сучасних українців.

“Ми створюємо нові та стильні вишиванки. Особисто для мене призначення бренду полягає в тому, щоб популяризувати вишиванку серед молоді. Показати сучасному суспільству, хто ми та довести, що й у наш час вона не втратила актуальності. Я і мої дівчата (виробництво знаходиться у Західній Україні) прагнемо зробити вишиванку – одягом повсякденним, який можна одягнути у будь-який день тижня і за будь-якого приводу”, – ділиться вона свої творчим і бізнесовим кредо.

Вишиванка – це душа України, це одна з перших асоціацій у світі з нашою державою. Сьогодні Суми можуть пишатися тим, що у нас є власний вишиваний бренд “Своє”.