Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Эксперимент в Сумах: горожанин «проверил» депутатов

469

Сумчанин Максим КОРНИЕНКО решил проверить актуальность электронных адресов депутатов Сумского горсовета. Написал письма. Ответ получил от половины.
«За результатами дослідження звернувся до секретаря міськради із проханням виправити упущення в інформації про контактні дані депутатів та провести роз’яснювальну роботу із депутатським корпусом щодо обов’язків комунікації з громадськістю», – написал сумчанин.
А вот что он написал о самом эксперименте.
«Про відкритість місцевих депутатів.
Три дні тому вирішив провести невеличкий експеримент та перевірити актуальність інформації про електронні адреси делегованих представників громади у СМР, що розміщені на сайті ради http://smr.gov.ua/uk/miska-vlada/miska-rada/deputati.html.
Написав ввечері 28.06.2016 усім депутатам ось такого листа:
“Доброго вечора! Мене звати Максим Корнієнко, я мешканець міста Суми. Наразі тестую активність поштових скриньок, зазначених на сайті СМР, та відкритість народних обранців депутатського корпусу міськради. Прохання відповісти на мій лист коротеньким повідомленням. Заздалегідь вдячний за розуміння. Гарного початку робочого тижня! ;-)”
Відповідь отримав лише від 18-ти із 42-х. 🙁
По фракціях: За Україну – 3 (75%), Самопоміч – 3 (75%), Свобода – 2 (67%), Солідарність – 5 (56%), Батьківщина – 5 (28%), Опоблок – 0 (% не більше).
До трьох народних обранців звернутися не вдалося з причин відсутності на сайті електронної адреси, її прихованості, або неактивності.
Решта 21 міських парламентарів або не прочитали листа (звісно, на це могли бути вагомі причини: для прикладу, однопартійці Д.Амосова підказують, що він наразі є бійцем добробату), або просто не вважають за необхідне підтримувати зв’язок з виборцями, чим ігнорують вимоги Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” (ч.1 п.1 ст.10).
За результатами дослідження звернувся до секретаря міськради із проханням виправити упущення в інформації про контактні дані депутатів та провести роз’яснювальну роботу із депутатським корпусом щодо обов’язків комунікації з громадськістю.
З легкістю пройшли тест Андрій Баранов, Denis Butenko, Макс Галицький, Viktoria Grobova, Aleksandr Zimenko, Валерий Заика, Evgen Kosyanenko, Andriy Kramchenkov, Оксана Кубрак, Dmitriy Lantushenko, Олег Левченко, Юлія Левченко, Володимир Никоненко, Ирина Рыбальченко, Alexey Ryabenkov, Вячеслав Степченко, Дмитрий Хандурин, Chepik Volodymyr. Інші (перелічувати їх довше) виявилися не дуже комунікабельними. Детальніше – за посиланням: https://docs.google.com/…/1XSVvs5A2SHarUkzPIXVAi1Q8Vo…/edit…
P.S. Не можу не зазначити: кількість поштових скриньок, розташованих на російських доменах, вражає… І що цікаво, майже всі “ru” потрапили до категорії “не відповіли”.
P.P.S. Вже після даної публікації надійшла відповідь від Калініченка В.А. (Батьківщина) та Губської І.О. (За Україну)», – написал Максим.