Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Макрон, ти не правий

163

Нещодавно Макрон відмовився назвати дії РФ В Україні геноцидом і додав, що українці й росіяни – “брати”.

Здається, і освіта в нього підходяща, і жінка – вчителька, а у термінології відверто блукає.
Про братів – не будемо, бо в імперії метрополія та колонія – ніякі не брати. Та й не можуть бути братами вільна нація та купа людиноподібних абіззян з гранатами.
Давайте про геноцид. Вигадав це слово та дав його визначення випускник Львівського університету, польський та американський науковець-правник єврейського походження Рафал Лемкін. За Лемкіним, геноцид – це “координований план різних дій, спрямованих на знищення життєве важливих засад існування національних груп та самих цих груп як таких”. Що таке життєве важливі засади існування національних груп? Це держава та її органи, у тому числі армія та система національної освіти, віра або церква, мова та культура. Словом, (вже чую прокльони ненависників Порошенка) ті самі «Армія, мова, віра», які так старанно висміювали ті, хто зараз став реєстровим патріотом. Саме проти цих засад зараз воює російський фашизм, називаючи процес знищення українців і всього українського «денацифікацією», або «остаточним вирішенням українського питання» по сталінському принципу «немає людини – немає й питання».

Більш того, автор терміну «геноцид» досліджував не тільки спроби знищення вірмен та євреїв, а й сталінський терор проти України. В 1953 році в своєму зверненні на 20-у річницю Великого Голоду в Україні він назвав його «радянський геноцид в Україні».

Розробки Лемкіна були покладені в основу вироків Нюрнберзького трибуналу; він виступив головним промотором ухвалення Генеральною асамблеєю ООН 9 грудня 1948 року Конвенції про запобігання злочину геноциду і покарання за нього, в якій дано визначення геноциду в юридичних термінах. Конвенція набрала чинності 12 січня 1951 року.
В ній надається таке визначення (на сайті ВРУ є тільки російська редакція): «под геноцидом понимаются следующие действия, совершаемые с намерением уничтожить, полностью или частично, какую-либо национальную, этническую, расовую или религиозную группу как таковую:
а) убийство членов такой группы;
b) причинение серьезных телесных повреждений или умственного расстройства членам такой группы;
c) предумышленное создание для какой-либо группы таких жизненных условий, которые рассчитаны на полное или частичное физическое уничтожение ее;
d) меры, рассчитанные на предотвращение деторождения в среде такой группы;
е) насильственная передача детей из одной человеческой группы в другую».

Хоча для визнання певних дій геноцидом достатньо лише одній з цих ознак, у нинішній поведінці Росії в Україні ми бачимо відповідність по 4 пунктах.
Так що, шановний пане Макрон, вчить матчасть.