Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Служба зайнятості Сумщини продовжує реєстрацію безробітних і виплату допомоги по безробіттю

228

Для мешканців Сумщини визначено такі можливі способи подачі заяви для набуття статусу безробітного та призначення допомоги по безробіттю: через «Портал Дія», зокрема через мобільний додаток «Порталу Дія»; особисто в центрі зайнятості; за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку.

– Багато лиха наробили рашисти на нашій землі. Зокрема, повністю або частково зруйновані Тростянецька, Охтирська та Великописарівська філії, – розповідає директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. – Але і в цих, і в інших територіальних одиницях ми продовжуємо обслуговувати незайняте населення, в межах можливого співпрацюємо з роботодавцями, органами влади, громадами. Зараз, у період дії воєнного стану, на особливому контролі тримаємо питання реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, докладаємо всіх зусиль, аби нараховувати та своєчасно виплачувати допомоги по безробіттю.

– Під час воєнного стану добре зарекомендувала себе оперативно започаткована нами гаряча лінія Сумського обласного центру зайнятості. Вона працює з 8.00 до 21.00 й надає роз’яснення в межах компетенції служби зайнятості. Щодня її послугами користуються сотні наших земляків, – говорить В.Підлісний. – Гаряча лінія надає роз’яснення норм чинного законодавства про зайнятість, надання соціальних послуг та виплати допомоги по безробіттю клієнтам служби зайнятості. Вкотре варто нагадати: із зазначених питань звертайтеся за такими телефонами: 093 276 39 66; 096 109 08 37; 067 698 29 58; 095 337 41 10.

Покрокові інструкції щодо реєстрації,

обслуговування під час воєнного стану

Більш детально про заповнення заяв та перелік необхідних для реєстрації в службі зайнятості документів

Реєстрація безробітного може припинятися у разі невідвідування (не підтвердження наміру перебування у статусі безробітного) без поважних причин центру зайнятості протягом 30 робочих днів з дати прийняття рішення про таке відвідування або з дати останнього підтвердження перебувати у статусі безробітного.