Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

У Сумах розподіляють гуманітарні ліки

985

Ситуацію із забезпеченням лікарськими препаратами мешканців Сумської територіальної громади прокоментувала начальник управління охорони здоров‘я СМР Олена Чумаченко.

Вона зазначила, що усі пацієнти, які мають діагноз “цукровий діабет” а також рецепт на інсулін, будуть обслуговуватися у обласній лікарні, яка розподіляє гуманітарну допомогу з ліками.

Стосовно інших ліків, які надійшли до міста, вже відбувся їх розподіл по міських лікарнях у залежності від потреб медзакладів.

«Аби отримати необхідні для лікування або підтримання здоров’я ліки, пацієнти повинні звернутися до свого сімейного лікаря, який за наявності видасть їм необхідні ліки, або поставить людину у чергу», – наголосила посадовець.

Вона також звернула увагу містян, що лікарні Сум не виконують функції аптечної мережі. Для придбання ліків сумчанам необхідно звертатись до аптек, які зараз працюють з тими медпрепаратами, які є в наявності, періодично їх наявність у аптеках міста оновлюють.
Але цей алгоритм діє лише у разі відсутності в аптеках необхідних препаратів. Якщо до міста надійде потрібний препарат, його одразу видадуть пацієнту.