Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Сумське обласне товариство Червоного Хреста надає допомогу у Сумах

340

Сумське обласне товариство Червоного Хреста наразі надає допомогу мешканцям лише у Сумах. Передати допомогу у райони немає можливості, говорить волонтерка Вікторія Коробко.

У товаристві наразі закривають першочергові питання по ліках, які необхідні і медзакладам, і мешканцям міста, зазначає Коробко. Вікторія, До них телефонували десятки людей, які прочитали повідомлення, що ширились у мережі про гуманітарний вантаж з Києва та Європи, коментує ситуацію Суспільному.Суми волонтерка Вікторія Коробко

“Не знаю звідки це почалося те, що до нас їде гуманітарна допомога з Києва або ж з Європи, Міжнародне товариство Червоного хреста — нам передають. Так, вони там комплектують. Але через логістику, і ще не сформований “зелений коридор”, тому ми закриваємо тільки у Сумах, що у нас є, своїми силами”, — говорить Вікторія.

Коли вантаж приїде, говорить волонтерка, вони обов’язково повідомлять на своїх офіційних сторінках у соцмережах. Так само закликають не вірити у повідомлення, що товариством вже проводиться евакуація населення.

“Стосовно “зеленого коридору” зараз займається федерація Червоного хреста в м. Женева. Це питання вирішується, але на вищому рівні. Тобто не сумська організація цим займається. Ми не займаємось евакуацією населення наразі знову — через ситуацію з обстрілами. Вчора мій телефон був “гарячий”, “червоний”. Я не встигала відповідати на ці дзвінки. Це дуже заважає, ми відволікаємося”, — говорить жінка.

На сьогодні ж, говорить Вікторія, відкритий рахунок на її ім’я, аби швидко закривати необхідні потреби в місті. Через те, що в аптеках є дефіцит деяких ліків, волонтерка просить містян не набирати медпрепарати, якщо в них немає гострої потреби.