Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Як живе Сумська область під час війни

576

Як звітує Сумська обласна військова адміністрація, станом на 9:00 5 березня на Сумщині у деяких містах і селах немає світла, опалення і водопостачання, у деяких місцевостях відсутнє газопостачання

Проблеми по лінії ЖКГ та ПЕК наявні у містах Охтирка, Лебедин, Суми, Тростянець, Конотоп, Кириківка, Краснопілля, с. Мезинівка (Краснопільський район)

Так, у м.Охтирка ТЕЦ зруйнована, теплоносій по місту відсутній. Водопостачання відновлено на 95%, електропостачання на 90%.

Також зруйнована електропідстанція під м. Лебедин. У самому місті відсутня електроенергія, водопостачання та водовідведення. Відсутній зв’язок. Аварійні бригади “Обленерго”
працюють над відновленням електропостачання, яке відсутнє і по Охтирському району також.

У м. Суми 03 березня 22р. окупантами було нанесено авіаудар по 40-й електропідстанції “Обленерго” та ПС “Суми” Укренерго”. Виявлені значні пошкодження устаткування. У зв’язку з чим тимчасово відключено тепло, вода та водовідведення. станом на ранок 5 березня 22р. повністю відновлено подачу теплоносія, частково водопостачання, водовідведення та електроживлення. Потужностей не вистачає, але аварійні бригади працюють над відновленням подачі енергоносіїв.

У м. Тростянець три мікрорайони без світла, інші райони частково без світла через пошкодження лінії 35 кВт. Також частина районів без води через пориви. У зв’язку з ситуацією в місті, аварійні бригади працюють у міру можливостей.

Без газопостачання залишаються 100 абонентів у Сумах, 306 — в Охтирці, 2 — в Конотопі, 3 абоненти у Краснопіллі, 4 — в с. Кириківка (Великописарівський р-н), та 28 абонентів у с. Мезинівка (Краснопільський р-н). Інформації про газопостачання у м. Тростянець немає.

У інших містах та районах області комунальні послуги надаються у штатному режимі.