Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Сумська лікарня отримала нове кисневе обладнання

108

У Клінічній лікарні св.Пантелеймона Сумської міської територіальної громади вводять в експлуатацію кисневе обладнання, яке було придбане минулого року для централізованого киснепостачання до ліжок з хворими на COVID-19. Це 4 новітніх кріоциліндри, на які було витрачено 1, 318 млн грн з державного бюджету. Встановлено додатково 88 кисневих точок. Станом на сьогодні кількість ліжок, забезпечених централізованою подачею кисню склала 150 шт., зайнято 40 ліжок, в тому числі із 6 ліжок інтенсивної терапії зайнято 5 ліжок.

“Найближчим часом розпочнуться роботи з улаштування додаткових кисневих точок для максимального забезпечення пацієнтів ковідних (і не лише) відділень кисневою підтримкою”, – прокоментував директор закладу Володимир ПОЦЕЛУЄВ.

Заступник голови Сумської облдержадміністрації Олена БОЙКО уточнила: “Торік за кошти державного бюджету було закуплене кисневе обладнання для лікарень області, які надають допомогу для ковідних хворих. Крім того, лікарня Святого Пантелеймона була учасником закупівлі кисневих станцій в рамках окремої програми Міністерства охорони здоров’я України».