Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

На Сумщині розпочинаються тактико-спеціальні навчання

369

Як повідомляють у Командуванні об’єднаних сил ЗС України, військові навчання Збройних сил України відбудуться з 10 по 20 лютого. Вони пройдуть на полігонах поблизу Рівного, Ковеля, Овруча, Чугуєва, Чернігова, Сум, Одеси, а також на Широкому лані Миколаївської області та Олешківських пісках Херсонщини. Крім того, визначені окремі ділянки, де відпрацьовуватимуть можливості Bayraktar, Javelin та NLAW.

Українська армія залучить у ході маневрів ударні безпілотники Bayraktar, а також протитанкові системи Javelin та NLAW. Навчання відбуватимуться саме у той період, коли в Білорусі триватимуть спільно російсько-білоруські навчання.

До тренувань залучаються інженерні підрозділи, що виконують завдання з встановлення мінних загороджень, танкові підрозділи та протитанкова артилерія.

– Щоразу, під час тренування ми маємо досягнути максимального скорочення часу від надходження наказу командиру підрозділу, прийняття ним відповідного рішення до практичного його виконання конкретним номером обслуги гармати або екіпажу танка, – повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Як зазначив командувач, досвід Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил показав, що танки є однією з основ наступальної операції. Саме тому протитанковий та загальновійськовий резерви мають бути завжди готовими до вогневого ураження противника.