Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Директор сумської лікарні видав книгу

556

В’ячеслав Петренко, директор КНП «Клінічна лікарня № 5» Сумської міськради видав книгу під назвою «ПРЕСТИЖ ТА ГОРДІСТЬ МЕДИЧНОЇ ГАЛУЗІ»

У книзі автора і директора лікарні Вячеслава Петренка йдеться про події, що відображають роботу колективу КНП «Клінічна лікарня № 5» СМР в умовах боротьби, протистояння COVID–19 (2020 – 2021 рр.).

«… Це публіцистичне видання – нотатки медиків про роботу у цей непростий час. У їх висловлюваннях збереглися безцінні спогади, особливий нерв того часу, коли увесь світ охопив страшний смертоносний вірус. І в цих складних обставинах наші лікарі, медичні сестри, санітарочки, управлінці, технічний персонал вистояли. За це їм низький уклін, щира вдячність Попереду ще багато роботи, нових відкриттів та випробувань, щоб зберегти для історії отриманий досвід, незабутні, події, пов’язані з COVID -19 і створена ця книга», – ділиться В’ячеслав Петренко.

У 2021 році П`ята Сумська лікарня була законтрактована з НСЗУ за 14-ма пакетами. Завдяки співпраці з Національною службою здоров`я України, зароблено додаткових 20 млн грн., які направлені на модернізацію матеріальної бази, утримання лікарні та на зарплати, гідні медиків, які щодня у боротьбі за життя пацієнтів. Заробітна плата у 2021 році зросла вдвічі і становить – 19.5 тис. грн у лікарів, у середнього медичного персоналу – 14.5 тис. грн., у молодшого – 10.4 тис. грн. Найголовніше у співпраці з НСЗУ – завдяки впровадженню в Україні Програми медичних гарантій, ми зберегли кадровий потенціал, довели власну конкурентоспроможність та з гідністю продовжуємо працювати на авторитет професії медичного працівника, якому заслужено довіряють українці. Адже моя ідея, у якої є своя історія, досить проста – сьогодні у пріоритеті має бути лікарська солідарність, об`єднання зусиль виключно заради захисту здоров`я наших громадян.