Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

У Сумах за тиждень на COVID-19 захворіли 76 дітей

61

Кількість дітей, що захворіли на коронавірусну інфекцію, та випадків дитячих госпіталізацій досягла найвищих значень за весь час пандемії COVID-19. У Сумському районі найвище серед усіх районів розповсюдження коронавірусу серед дітей 6-9 років. Лише в Сумах в цій категорії за тиждень захворіло 76 осіб.

І хоча за інформацією начальника управління охорони здоров’я Олени ЧУМАЧЕНКО, показник захворюваності серед дитячого населення стабілізувалися, а кількість активних недужих зменшилася на 26%, на лікуванні у закладах медицини Сум ще знаходяться 47 дітей (зайнято 35% ліжок, передбачених для недужих із COVID-19) і 229 дорослих (зайнято 46% ліжок). Вільними залишаються 88 ліжок для дітей і 271 ліжко для дорослих – усі забезпечені киснем.

Нагадаємо, що міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій продовжила дистанційну форму навчання для учнів 1-11-х класів у всіх закладах загальної середньої, позашкільної освіти Сумської міської територіальної громади до 12 лютого 2022 р.

Минулого тижня за двома індикаторними показниками, по яких визначається рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, Сумщина відповідала червоному рівню епіднебезпеки, але до відповідного рішення Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, область залишається у «помаранчевій» зоні, повідомляє головний санітарний лікар Сумської області Володимир Збаражський.