Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

1000 будинків, зруйнованих війною на Сумщині, відбудують міжнародні партнери

162

Про це повідомив керівник Саб-офісу в Дніпрі Агентства ООН у справах біженців в Україні Октавіан МАХАРЕО під час зустрічі із заступниками керівника Сумської обласної військової адміністрації Олегом КЛИМЕНЧУКОВИМ та Олегом КОВАЛЕМ

«За дорученням керівника Сумської ОВА Дмитра ЖИВИЦЬКОГО ми зустрічаємося з Вами і гарантуємо Вам всебічну допомогу у роботі на Сумщині», − зазначив Олег Клименчуков.

За його словами, це вже друга робоча зустріч із представниками Саб-офісу у м Дніпро Агентства ООН у справах біженців в Україні. Адже на початку серпня була зустріч з радником з питань соціального захисту Олександрою ЛИТВИНЕНКО на території Тростянецької громади.

«Сьогодні ООН є потужним партнером нашої держави у питаннях відновлення областей Адже наразі ми займаємось відновленням Сумщини – відбудовою зруйнованих російськими окупантами міст та сіл, допомагаємо громадянам налагодити своє життя, − зазначив Олег Клименчуков. − Сумська область межує з ворожою країною і є однією з прикордонних областей, де відбувалися запеклі бої. У чотирьох районах області 145 населених пунктів були окуповані, в результаті чого інфраструктура регіону зазнала значних руйнувань. Майже 150 тисяч громадян Сумської області опинилися в дуже складних життєвих обставинах, у понад 3 тис. осіб зруйноване або пошкоджене житло. Тому я дякую, що серед питань, які обговорювали ми на попередній зустрічі й продовжуємо обговорювати зараз, є питання відновлення домівок жителів області, що були пошкоджені під час російської агресії».

За словами Октавіана МАХАРЕО, у планах Агентства ООН у справах біженців в Україні є відновлення житла громадянам, постраждалим від російської агресії.

«Ми плануємо ремонтувати будинки легкого та середнього ступеню пошкодження мінімум як для тисячі родин», − зазначив він.