Молочна кухня в обласному центрі залишатиметься закритою щонайменше до 28 лютого, далі її долю ще не вирішили
Зараз приміщення молочної кухні, що на вул. Супруна, відкрите. Тут є частина працівників, але продукцію не виготовляють з березня.
«Просто карантин. Всі питання, будь ласка, до адміністрації. Виробництво призупинено, люди працевлаштовані. Вони працюють в поліклініці, на замінах, зараз такий час, що є чим зайнятися», – зазначає Суспільному. Суми. завідувачка молочної кухні Надія Гримайло.
А от батьки сумської малечі не задоволені таким порядком справ. Кажуть, молочна кухня — це було спасіння для малозабезпечених сімей, а також для дітей, які мали «шлункові» діагнози.
Ще більше здивування у людей викликає той факт, що в усіх районних центрах області подібні заклади працюють, то чому сумська міська рада прийняла таке непупулярне рішення — залишається загадкою.
Лікарка-педіатр Тетяна Шевченко вважає, що нині асортимент продуктів у супермаркетах чи спеціалізованих магазинах значно ширший, ніж на молочної кухні. І для сімей, які мають кошти купити дитяче харчування, немає потреби в пострадянській системі.
«Але на жаль багато сімей зараз не мають коштів, щоб купувати імпортне вартісне харчування. Для таких сімей молочна кухня могла б бути цілковитим спасінням, щоб діти росли здоровими та повноцінно харчувалися», – також зазначає педіатр Тетяна Шевченко.
Прессекретар сумської міської ради Ольга Семениста так відповіла Суспільному про майбутнє молочної кухні: до завершення карантину (поки що до 28-го лютого) кухня працювати не буде. Таке рішення ухвалив виконком 17 березня цього року. Щодо роботи кухні після карантину – це вирішать пізніше залежно від «епідеміологічної та фінансової ситуації».