Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

3000 сумчан подписали просьбу к президенту (видео)

615

У Сумах збирають підписи під зверненням до президента з проханням присвоїти посмертно звання Героя України загиблому під час антитерористичної операції офіцерові СБУ Олександрові Аніщенку, і за три дні збору станом на суботу підписалося близько 3 тисяч сумчан, – повідомляє Радіо Свобода.
Як повідомив Радіо Свобода батько загиблого Григорій Аніщенко, на похоронах сина голова ОДА Володимир Шульга обіцяв посприяти у нагородженні Олександра цим званням, проте досі нічого не відбулося.
Після урочистостей із нагоди Дня Конституції вулицею, де збирали підписи, проходили голова облради Микола Клочко та голова облдержадміністрації Володимир Шульга. Обидва підписали звернення. Клочко пообіцяв, що обов’язково сприятиме вирішенню цього питання, зокрема, особисто в Кабінеті міністрів.
Шульга ж повідомив Радіо Свобода, що він від свого імені вже направив повторне звернення до Петра Порошенка про присвоєння Олександру Аніщенкові звання Героя України з нагородою Золотою Зіркою.
20 червня Петро Порошенко посмертно нагородив Аніщенка орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.
Олександр Аніщенко загинув 5 травня під час АТО під Слов’янськом, рятуючи поранених товаришів із-під обстрілу. Йому було 44 роки. На момент загибелі він був заступником начальника підрозділу спеціального призначення СБУ, готувалися документи про його призначення на посаду командира.