Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

У Сумах відкрилася виставка живопису Заслуженого художника України (Фото)

466

Заслужений художник України, живописець, графік Ігор Василевський та учасники ініціативної групи “О’Краса”презентують виставку живопису.

«Ігор Едуардович взяв нас у цікаву мандрівку мистецтва, де захоплює дух від праці, де ми стали одним цілим у пошуку прекрасного”, – говорять студійці про свого наставника.

– Як виникла ідея створення групи «Окраса»? Розкажіть про неї.
Ігор Василевський:
Що стосується моєї, нашої творчої групи «Окраса», то це спільне бажання цікавих енергійних дівчат і моє зробити такий творчий мистецький тандем. Підтвердженням нашої творчої плодотворної праці є виставка у міській галереї. Не зупиняючись, ми вже працюємо над наступним проектом і паралельно вчимося малюнку і композиції для відкриття самовираження.

Мої дівчата: Крамаренко Юліана, Яценко Анжела, Северин Світлана, Байбарацька Тетяна, Тарабан Вікторія, Златнік Ольга, Грабовська Ольга, Ухіна Катерина, Ухіна Маргарита, Ірина Тульчинська – і все це є наша «Окраса».

Усі учениці свій шлях починали по різному: хтось закінчував художню школу в дитячому віці, хтось милувався витворами мистецтва у музеях, більшість дівчат, маючи творчу притаманність, здобували навички рисунку в студіях за інтересами. Об’єднує всіх нас жага та велика мотивація творити.

На сьогоднішній день ми займаємося в студії, тому більшість часу приділяємо постановкам: натюрморти, портрети. Влітку багато практикувалися на пленері.

Процес створення художньої роботи – це і є найзаповітніша мрія. Але з часом зростають вимоги до цієї самої роботи. Що стосується групи «Окраса», то їх спільна мрія – це професійний зріст, вдосконалення навичок, завжди бути актуальним та цікавим на творчому ринку. Ми ставимо високі цілі та поетапно досягаємо їх. Але це навіть не мрія, а сходинки реалізації художника.

Ви маєте унікальну можливість побачити як персональні роботи художника, так і твори його учнів, послідовників Виставка триватиме до 13 грудня у Сумській міській галереї (вул. Соборна, 27)

Нагадаємо, нещодавно Ігор Василевський отримав звання