Суми: новини, події, коментарі

Нотехс - будівництво у Сумах

Вибори-2019. Претенденти на Крісло (загальний список)

344
Уже 31 березня відбудеться перший тур президентських виборівУ цьому році на пост глави держави претендує рекордна кількість кандидатів – 39. Вони представники найрізноманітніших політичних партій і поглядів.
Конституція дозволяє балотуватися в Президенти громадянам України від 35 років, якщо вони володіють державною мовою і безперервно проживали в країні 10 останніх років. Кандидати можуть балотуватися шляхом самовисування або висуватися партією, навіть якщо не є її членом. Для реєстрації необхідно подати автобіографію, передвиборчу програму і декларацію про доходи. Ці дані оприлюднюються публічно для ознайомлення виборців. Також, щоб на президентські вибори можна було зареєструватися, необхідно внести заставу 2,5 млн гривень. При цьому повернута після виборів вона буде тільки тому, хто їх виграє в першому турі, або двом кандидатам, які пройдуть до другого туру. Внески інших кандидатів перераховуються до держбюджету.Нагадаємо, висунення кандидатів в президенти стартувало 31 грудня 2018. Прийом документів на реєстрацію завершився 3 лютого, а сама реєстрація – 8 лютого. Всього документи подали близько 90 осіб. Офіційно було зареєстровано 44 кандидати в президенти, іншим ЦВК відмовив. До 7 березня включно кандидати могли відмовитися від балотування. На підставі їх заяв скасовано реєстрацію Андрія Садового, Дмитра Добродомова та Дмитра Гнапа, які вирішили знятися на користь Анатолія Гриценка. Євген Мураєв зняв свою кандидатуру на користь Олександра Вілкула, а Сергій Кривонос вирішив підтримати чинного президента Петра Порошенка.Другий тур, при необхідності його проведення, відбудеться 21 квітня 2019. У бюлетенях все вони будуть надруковані в алфавітному порядку. Цього року бюлетенів для президентських виборів настільки багато, що якщо викласти їх в квадрат, то вони майже повністю накриють, наприклад, турецький Стамбул. Розміри одного – 80 на 20 см, вартість – 4,26 грн.
Державний бюджет на 2019 рік передбачає 2,4 млрд грн. на проведення виборів.Ось всі 39 претендентів, доля більшості яких вирішиться вже цієї неділі.
Натиснувши на ПІБ кандидата, можна ознайомитись з осоибстими даними, програмними обіцянками і власністю кандадатів за версією Слово і діло